torsdag 9. september 2010

Barnehage og sykdom


Her om dagen, når jeg hentet Daniel i barnehagen, la jeg merke til at fem av fjorten på avdelingen var hjemme på grunn av sykdom. Det er jo bare noen uker siden de begynte, og allerede har sykdommen spredt seg som ild i tørt gress. Er det ikke irriterende??!

Daniel har også være snørrete og hatt en stygg hoste den siste uka, men han virker å være i fin form ellers. Da vi kom hjem i dag, virket han derimot litt varm og slapp. Det viste seg at han har nesten 39 i feber, og han var snart så slapp at han nesten sovnet på fanget mitt (stygg som jeg er, så må jeg innrømme at jeg nøt det til det fulle).
Nå lurer jeg på om Daniel har fått en reaksjon på MMR vaksinen som han tok for 8 dager siden, eller om han virkelig er syk.. Jeg håper selvfølgelig at det bare er en reaksjon på vaksinen, og at han våkner opp frisk og rask i morgen. Heldigvis har jeg fri i morgen, men jeg MÅ på et møte midt utpå dagen. Så det hadde vært fint om han kunne vært i barnehagen i en times tid ;)

Nå skal jeg ta meg et lite glass vin her. Ønsker alle en finfin kveld, med eller uten sykdom

9 kommentarer:

Ida sa...

Uff, stakkars liten da. Barnehagestarten gir ofte mye sykdom dessverre. Tror det tok 3 uker fra Vetle begynte til han ble syk:-(
Jeg fikk forresten beskjed fra helsesøster om at det skjelden var bivirkninger av MMR vaksinen, isåfall kom de etter ca.14 dager. MEN, nå vet ikke jeg hvor mye "fasit" det var i det da;-)
Ha en fin kveld videre du også - koser meg med ett vinglass jeg også.

★ Heidi ★ sa...

Der kom den ja... förste barnehagesykdommen. De skal gjennom litt av hvert, saann bare for aa ta motet helt fra deg;) Men de behöver det jo for aa styrke immunforsvaret og gjöre seg sterke.
God bedring til lillegutt! Og kooose deg med vin i kveld!

Bine sa...

Ikke bare kjekt med barnehage nei, utrolig hvor lett de smitter hverandre, hehe! Isak har nettopp hatt en runde med forkjølelse og høy feber nå. Ble smittet jeg og, og vi sitter fortsatt igjen med tørrhoste som ikke vil riste seg løs, grrrr!
God bedring til gullgutten din! :-D

Hege Elisabeth sa...

Uffda, så kjedelig. Håper han er bedre i morgen.

Mellomsten her har også vært hjemme grunnet sykdom i dag... er vel kanskje barnehagestarten tenker jeg. Eller at de har lett for å kaste av seg klærne i sola. Selv om det er kald trekk.

Størstepia sa...

DEt går sykt mye rundtom i barnehagene for tiden... Småtten min ligger jo med streptokokker, og nabojenta som går i en annen barnehage ligger også rett ut med feber.. Det er vel den tiden:-(God bedring til pjokken - håper han våkner opp frisk og uten feber imorgen!
Klem fra størstepia

Renathe sa...

Syns det tok lang tid før han ble syk jeg ;) Ville bare nevne at reaksjonen på MMR vaksinen her varte i nesten en uke.. kom 6 dager etter vaksinen.. uannsett ønsker jeg god bedring til Daniel så raskt som mulig :)

Elin sa...

Det er en av bakdelene med barnehage - blir en unge sjuk er snart alle det. Jeg stålsetter meg for denne høsten. Frykter det blir mye sykdom.

Krysser fingrene for at det er en reaksjon av vaksinen Daniel har nå og at det ikke er en langvarig forkjølelse. God bedring iallefall!

Klem!

Pia sa...

Det er typsik med sykdom i forbindelse med barnehagestart. God bedring!

Mariann sa...

Ja det første året i barnehagen er det verste året. Heldigvis er det fordi de skal bli litt sterkere utrystet mot en ny forkjølelse (selvom det ikke føles slik ut alltid).
Håper Daniel blir fort frisk og kan leke sammen med de andre igjen