onsdag 11. august 2010

Ny/gammel spisestue

Endelig har jeg fått somlet meg til å lage dette innlegget, som jeg vet at mange har ventet på ;)
For en god stund siden kjøpte vi nemlig en gammel spisestue. Etter å ha spurt maange til råds bestemte vi oss for å male den hvit, slik vi hadde tenkt fra starten av.Det tok sin tid før jeg kom i gang med malingen. Mye fordi jeg ble rådet til å kjøpe vannbasert maling. Og siden alle sa "hva?? Har du kjøpt vannbasert maling!?", og siden jeg leste at det var vanskelig å få det pent med det, så bestemte jeg meg for å bytte den til oljebasert. Da vi endelig fikk somlet oss til å bytte malingen, ble vi imidlertid overbevist av en malemester om å male med vannbasert maling allikevel..

Da tante Silja kom på besøk, var hun ivrig på å hjelpe meg med jobben. Jeg kunne selvsagt ikke takke nei til en sånn gylden mulighet, så vi satt i gang. Først pusset vi ned bordet, så grunnet vi og malte to strøk med maling. Tante Silja rakk dermed ikke å få se bordet ferdig, og var litt misfornøyd med det (så tante Silja, her får du endelig se resultatet ;)). Etter at hun dro malte jeg et og et halvt støk til med maling, før jeg la to lag med lakk på bordflaten.
Jeg bestemte meg for å ikke male de seks stolene allikevel, men bare trekke om putene. Det har jeg gjort veldig enkelt ved å legge på et stoff fra "stoff og stil" over det liksomskinnet som var på fra før. Stoffet er ikke møbelstoff, så jeg er spent på hvor lenge det holder. Jeg har bare stiftet stoffet fast på baksiden av platen.
Små endringer kan gjøre en STOR forskjell :)I tillegg har jeg endelig fått malt det lille retro avlastningsbordet som jeg kjøpte på loppemarked i vår. Dette har jeg også pusset, grunnet og malt to strøk med maling på.
Jeg er veldig fornøyd med resultatet selv, og synes at det har blitt riktig så koselig. Jeg er igrunn også fornøyd med valget med å bruke vannbasert maling når det kommer til stykket. Det var ikke så vanskelig å jobbe med som jeg hadde trodd, og så kunne jeg jo stå inne å male. Den vannbaserte malingen kunne man knapt lukte..
Bordet har tre innleggsplater, sånn at man kan få god plass rundt det. Platene må jeg bare innrømme at jeg ikke har fått gjort ferdig enda..


7 kommentarer:

Gøril sa...

Så utrolig fint det ble. Kjempevakkert. Bordet ble jo bare helt perfekt i hvitt, og stoltrekket gjorde seg veldig. Stor forskjell ja.
Og resultatet ble jo helt supert.

Håper at barnehagestarten blir like bra for Daniel også. Har jo inntrykk av at de er litt like våre små. Alltid så glade og smilende, før trassen kom å tok de ;-) Barnehagen fikk i allefall tilbake gladjenta mi :)

Mariann sa...

Så flink du har vært Mona. Kjempefint ble det :) Nattakos til deg og søte Daniel fra meg og slappe Emilie :(

Pia sa...

Her kom det et interiørinnlegg, ja!
Men dette ble flott - enig i at små endringer kan gjøre stor forskjell!

Elin sa...

Kjempefint! Virkelig!!
Syns det gjorde seg at du beholdt stolene mørke. Det nye stoffet gjorde all verdens forskjell på de! Virkelig en spisestue å være stolt av :D

Anne-Marte sa...

Jeg er imponert!!! :-) Utrolig flott!

★ Heidi ★ sa...

Wow, for en make-over Mona! Skal si du har fiksergener i deg!
Det ble stilfullt!
Saa artig at slike ting kan faa nytt liv.

Og angaaende leken i innlegget over er jeg helt enig. Saanna klosser er geniale. Jeg kjöpt sanne solide kartongklosser som faktisk er puslespill med 4 forskjellige puslespill. Saa Marcus koser seg med aa legge dem, mens Adrià bruker de til aa bygge taarn og RIVE taarn saaklrt. Det er jo helt klart det morsomste!!

Siv Iren sa...

Utrolig fint! Likte både at bordet ble hvitt og at stolene ble som de ble:)