tirsdag 29. juni 2010

Børre-bitter

Jeg har ofte fått høre at det gjennom bloggen virker som at alt er fryd og gammen her hos oss. Som oftest stemmer dette også. Vi har vært utrolig heldige, og fått en blid og rolig gutt, og det meste har gått på skinner.
De fleste dager går jeg med en deilig lykkefølelse, og føler at livet er nesten helt perfekt. Det eneste som mangler er litt mer penger på bok og drømmehuset. Og etterhvert et søsken eller to til lille da..

I dag kan jeg imidlertid melde om at jeg (som jeg regner med at de fleste andre pleier å ha innimellom) har det som kan kalles en dårlig dag. For de som er ukjent med dette fenomenet, så kan jeg fortelle at en dårlig dag er en dag hvor man gjerne føler at det meste ikke går din vei, man føler seg gjerne sliten og "muggen", og har helst ikke lyst til å gjøre så veldig mye.

Det er heldigvis lenge mellom hver gang jeg føler at jeg har en dårlig dag. De fleste gangene jeg opplever dette kan jeg som oftest skylde utenforliggende faktorer som at jeg f.eks:
1: Har hatt innbrudd i bilen
2: Har fått parkeringsbot
3: Har fått beskjed om at jeg har søkt på feil barnehage, og dermed er ute av hovedopptaket og risikerer å stå uten barnehageplass fra høsten av

Tja, det var vel de jeg kom på i farten. I dag er det imidlertid bare mange vage faktorer som gjør at jeg føler at dette ikke er helt min dag. Jeg føler et lite behov for å legge skylden på sønnen min, men så råtten er jeg selvfølgelig ikke..

Han er jo bare 1 år, så han skjønner selvfølgelig ikke at mamma blir sliten når han holder henne (og pappaen) våken fra kl 03 til kl 06 på natten. Han skjønner vel heller ikke at det er irriterende når han oppfører seg som "børre-bitter" og klager sin nød over små filleting.
Og det er selvsagt ikke hans skyld at han har blitt så stor at han har gått over til èn lur. Dermed MÅ man sitte hjemme for at han skal sove lenge nok til å ikke være helt "børre-bitter" resten av dagen. Dette fører jo da til at man er stuck i leiligheten helt frem til kl 14. Dette hadde kanskje ikke gjort noe hvis det var 20 minus og mørkt ute, men det føles litt bittert når det er sol og sommer. Og det føles ihvertfall bittert når man i tillegg begynner på jobb kl 15, og dermed ikke får vært ute i det hele tatt..

Nei, det er nok bare mor som har stått opp med feil fot. Jeg får prøve å huske på å sette den andre foten ned først i morgen ;)

Ønsker alle en finfin dag (og jeg sier ikke det med en bitter undertone altså :P)!3 kommentarer:

Siv Iren sa...

Jeg kjenner følelsen, heldigvis er det forbigående. Sannsynligvis blir alt bedre i morgen. Jeg syns du kan få lov og skylde på nattevåk, om ikke på Daniel. De blir trøtte og grinete av det ungene også, dårlig sirkel! Og den innesovingen kjenner jeg til gitt, har to innesovere her.

Bine sa...

Æsj, for en dum dag! Håper det ordner seg med barnehageplass i det minste! Også håper jeg du får en mye bedre dag i morgen, for slike dager liker vi sannelig ikke å ha! Stor klem til deg!

Pia sa...

Sånn er det noen ganger...Vesla vår sover ute i vogna, så det går greit å være ute.
Og dette med å være våken om natta - vel, har vel sagt det mange ganger før, men det går seg faktisk til! Så hold ut!
Håper det ordner seg med barnehageplass - det gjør som regel det;)