tirsdag 11. mai 2010

Hjemmelagde knekkebrød

I helgen fortalte en kollega meg at hun lagde hjemmelagde knekkebrød, og at dette var utrolig godt. Jeg tenkte da at dette må jeg få pappaen til Daniel til å lage. Før jeg rakk å spørre, fortalte han at han hadde spist hjemmelaget knekkebrød i lunchen på jobb på mandagen, og at han vurderte å prøve seg på å lage noen selv. Hva er oddsen??

Her er oppskriften han prøvde seg på, funnet på tv2 underholdning sine nettsider. Knekkebrødene var enkle å lage, ble supergode, og jeg tipper at de er rimelig sunne også :)

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt

Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.

1 ts honning
7 dl vann

Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Bland godt.

Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.

Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter.

Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.

3 kommentarer:

Siv Iren sa...

Skal prøves!

Mariann sa...

yum, det hørtes veldig godt ut, selvom det så litt "såder" ut på bildet, beklager :). Lurer på om jeg skal teste det selv om ikke så lenge, er jo på en liten vårdiett, og dette var jo ikke spesielt feitende saker. Håper dere får en deilig langhelg.
KLEM

mona sa...

Hihi, jeg spurte faktisk min kjære om jeg skulle prøve å ta et nytt bilde. Jeg synes heller ikke at det så så bra ut på bildet ;)