torsdag 22. april 2010

Badeengel og barnehageplass

Denne lille badeengelen har fått tilbud om barnehageplass i dag. Vi klarer ikke helt å bestemme oss for om vi er glade eller ikke. Vi må nok ta noen telefoner i morgen og sette oss inn i reglene for dette med å takke ja til plass. Eller er det noen av dere som vet kanskje?

Vi ønsker egentlig plass i en annen barnehage, som ikke er søkbar enda (men den kommer til å bli det veldig snart. Den har oppstart i August, og vi har fortrinnsrett). I tilfelle vi ikke får plass i den aktuelle barnehagen, har vi også måttet søke plass i andre barnehager til det ordinære opptaket.
Nå har vi altså fått tilbud om en barnehage som er i en annen bydel fra 1. august. Det er ikke en bydel som er alt for langt unna, så dermed kan vi vel egentlig ikke klage, men vi vil være avhengig av å kjøre bil for å få levert og hentet.

Nå lurer vi altså på om vi skal takke ja eller ikke. Hvis vi takker ja, så må vi gjøre det innen 30. april, og betale for to mnd på forskudd. Får man igjen de pengene hvis Daniel får plass i den andre barnehagen og vi dermed ikke skal ha plassen allikevel?? Burde vi heller takke nei og satse på at man får tilbud om en annen plass?? Er man isåfall fortsatt garantert plass? Og for å gjøre det enda værre, så er det sånn at når vi søker på den andre barnehagen som altså ikke er søkbar enda, så bør vi ha tilbud om en annen plass inne. For hvis vi sender inn en ny søknad uten å ha tilbud om plass, så faller søknaden til det ordinære opptaket bort. Det vil si at hvis vi ikke får plass i den barnehagen, så får vi heller ikke plass noe annet sted. Puh, var det noen som forstod noe av dette virvaret??

4 kommentarer:

Siv Iren sa...

Hehe, nei på ingen måte. Jeg ble jo til og med forklart det i går:)

Det eneste jeg vet er at på kommunale barnehager er det 1 mnd oppsigelsestid, jeg vil anta at de har minst det samme i private. Vi måtte nemlig betale for to barnehager i overgangen når Nora skiftet. Ellers har jeg ikke noe greie på regler osv. Det blir jo litt ekstra vanskelig når den andre ikke er søkbar. Jeg ville undersøkt andre muligheter for barnepass, jobbe skift, ta ut ferie, besteforeldre, tanter og onkler osv. Hvis dere har sjans til å løse det sånn i et par mnd tid ved eventuell krise så ville jeg takket nei tror jeg. En god barnehage er så utrolig viktig, og det å ha den rett utenfor døren er som en drøm. I tillegg bør jo dere ha god sjanse til å få en plass i den andre, men det vet man selvfølgelig aldri. Så vil dere jo sikkert få i en annen barnehage også tipper jeg, om enn ikke førstevalget...

Marianne sa...

Hoi hoi, jeg falt litt ut der på slutten kjenner jeg, men så har jeg ikke satt meg inn i alle regler rundt dette med barnehageplass heller.. Virker jo i grunn som du har rimelig oversikten da, men kanskje noen blogglesere kan hjelpe deg med de siste detaljene :)

Håper uansett det ordner seg som dere vil!
Rart at vi snart har barnehagegutter du!

Anonym sa...

Ring barnehagekontoret og spør da vel! Evt ring den bhg dere har fått plass i og spør. Hvis ingen har noe godt svar til deg, ville jeg heller takka ja enn å ta sjansen på å ikke få plass. Da risikerer du å stå der med sjegget fullt av postkasser i (i aller verste fall) et år... For meg ville den tryggheten vært verdt 4660 kroner, du taper mer på å gå hjemme. Når er betalingsfristen da? Kan du trenere betalinga??

Anne-Marte sa...

Jeg tror ikke jeg ville tatt sjansen på å takke nei ... Det er jo noe som heter overføring også. Tror man stiller sterkere hvis man allerede har plass og kan søke om overføring. Men enig med søstera mi her (marenkargrethe): jeg ville ringt barnehagekontoret.