søndag 28. mars 2010

Båtsfjord, et lite finnmarksparadis

I går gikk turen til Båtsfjord. Det er ca 2,5 timers kjøring fra Vadsø, og innebærer en tur over Kongsfjordfjellet, hvor det ofte er kolonnekjøring på denne tiden av året. Denne gangen var vi heldigvis heldige, og det var knallvær over fjellet.

Man ble allikevel rimelig rar i øynene av å bare se hvitt, hvitt, hvitt over alt. Jeg var glad for at solbrillene var pakket med i veska..I Båtsfjord skulle vi besøke min gode venninne, Anne Marte og hennes mann. Det var utrolig koselig å se dem igjen! Og de har jo kjøpt seg et fantastisk fint hus siden sist jeg var på besøk. Det er faktisk en del fordeler med å bo i utkant-norge, man kan f.eks få drømmehuset uten at man trenger å vinne i lotto først.


Vi overnattet hos Anne Marte og Rolf i natt, og i dag benyttet vi sjansen til å gå en deilig tur i det fine været. Båtsfjord er en sånn plass som man liksom ser for seg at hele Finnmark er, hvis man aldri har vært på denne kanten av landet. Det er en veldig sjarmerende liten plass, med fantastisk natur rundt.Jeg kan også bekrefte en del "myter", om hvordan folk sørfra ser for seg livet her oppe. Det er f.eks. en del hus som ser ut som dette..
Og som dette (legg merke til fuglekassa).
Det er en (gammel) buss her, som går til Tana bru - hvor du kan ta buss videre til ymse plasser i Finnmark.


Jula varer helt til påske... Omtrent hvert fjerde hus har diverse julepynt hengende oppe, det er jo utrolig praktisk å bare sette i kontakten når jula er her igjen!!

På denne mc-klubben har jeg faktisk vært på jam en gang i tiden. Det må vel regnes som litt av en opplevelse, hvis man sammenligner med bylivet i Oslo.


Jeg må bare si at jeg ikke kan fatte at det er så mange i Norge som ikke har vært i nordnorge i det hele tatt. Hvis man er så heldig å få noen dager med fint vær her oppe, så finner du ikke mange finere steder enn dette. Det er virkelig en spektakulær opplevelse (og det kommer fra en som har bodd her oppe selv og feriert i Nordland hele livet)!!
Og til sist et lite bilde av den fineste gutten i hele verden (jada, jeg er klar over at alle andre mødre synes at sine barn er de fineste av alle ;)).

5 kommentarer:

Gøril sa...

Daniel er knallsøt, veeeldig skjønn.
Og det ser ut som dere storkoser dere i nord, flotte bilder.

Regni sa...

Jeg er én av dem som aldri har vært så langt nord, og det er veldig fint å se bildene du deler. En gang har jeg lyst til å besøke Lofoten, selv om det heller jo ikke er så langt nord som der du er nå. Og Daniel er jo en skikkelig hjerteknuser, helt skjønn!

Siv Iren sa...

Jeg rekker opp hånden, jeg har aldri vært så langt nord. Det står på planen, må bare få en inntekt som innlemmer ferier i budsjettet først:)

Elin sa...

Ehem... Jeg bor på Helgeland og har aldri vært lengre nord en Bodø - én gang :/
MEN det er VELDIG fint her også (litt snikreklame), også har jeg store planer å reise nordover på ferie en gang om ikke så veldig lenge!

Bine sa...

Hehe, vakre perler der, Mona ;)
Må si jeg har sett nordnorge fra bedre sider! Brukte å kjøre kystriksveien nordover hver sommer i flere år faktisk - det er jo så nydelig der! For noen år siden fikk jeg med meg en liten bit av nordnorge på høsten også, vakkert! I fjorsommer var vi på Dønna :)
Nydelig bilde av prinsen din da <3 Han har blitt så stor!
Også må jeg beklage at jeg ikke har tittet så mye innom i det siste. Vel, tittet har jeg gjort, men ikke kommentert en eneste ting. Falt litt av bloggbølgen, men prøver å henge med litt likevel :-p