torsdag 7. januar 2010

Rapport nattavvenning

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan det går med nattavvenningen. Og jeg kan melde om at det går ganske så bra. Daniel har godtatt at han ikke får pupp på natten, og lager ikke noe leven for det.
Meen, han har ikke helt forstått at han ikke trenger å våkne lenger, og våkner ca tre ganger pr natt. De fleste gangene legger han seg rett til å sove igjen, men de siste to nettene har han holdt det gående en stund midt på natten (natten hans er fra 21 til 09). Natt til i går var han våken fra kl 05 til kl 06, mens i natt var han våken fra kl 05 til kl 07.
Han lager ingen stor oppstandelse da, men knirker høyt og klager litt innimellom. Så far må fly inn og ut av rommet flere ganger, og dermed blir det ikke noen søvn på noen av oss (Eller, det vil si at mor såvidt sovnet mens far satt oppe i natt. Men hun fikk veldig dårlig samvittighet og syntes synd på far som skulle på jobb).

Jeg spurte forresten helsesøster om hvor lenge hun trodde at far måtte ta seg av disse nattlige oppvåkningene, og fikk til svar at to uker sikkert ville være det beste. Så en oppfordring til far må være om både han og sønnen hans kunne vært litt mer stille i disse to ukene, sånn at mor kan sove hele natten igjennom. For mor hadde det jo egentlig vært supert om Daniel holdt det gående på natten, hvis han ikke hadde bråket sånn, for han har jo sovet til kl 09.30 på morgenen ;)

Dagens bilde er av en nybadet liten badeengel. Han så jo nesten litt trist ut! Sikkert fordi han vet at det er slutt på nattkosen ;)


6 kommentarer:

M&G sa...

Hvis dette funker så skal jeg ha oppskriften.
Min Trym klarer ikke å roe seg uten å få pupp uansett når på døgnet. På dagtid må jeg legge meg ned sammen med han slik at han kan sovne med puppen i munnen og hver eneste natt er han iallefall oppe 4 ganger. Håper at det ordner seg for dere for da ser jeg håp for oss også.

Tone sa...

så bra det går bedre :) håper far får seg en middagshvil nå det trengs. hehe. nydelig liten gutt dere har :) vi slapp heldigvis nattavvenning :) hun såv fra 22-0800 frå hun var en måned.
Ha en fin dag :) mange klemmer frå Tone og Thalie (ny leser)

Gøril sa...

Jeg synes Daniel er kjempeflink jeg. At han er våken en time på natta, det går seg nok til. Tilde er våken mange timer hun ;-)
Og her er det fullt kaos på nettene nå, hehe.

mona sa...

Takk for hyggelige kommentarer. Alltid hyggelig med nye lesere :)
Jeg kan absolutt anbefale nattavvenning til dere som sliter med mye oppvåkninger om natten. Jeg har en venninne som slet mer enn oss, og der har det blitt en helt ny verden nå.
Tone: Så deilig med en liten som har sovet natten igjennom siden hun var så liten da! Hvor gammel er hun nå?

Tone sa...

ja, det passet oss utmerket :) nå er hun straks 2,5 år :) er fortsatt en rolige jente som treng masse oppmerksomhet, så når hun har mistet tutten gidder hun ikke lete etter den selv, for at da kommer jo mamma eller pappa inn å hjelper :) ble visst eit litt langt svar :) ha en fin helg :)

Kariann Ittelin sa...

Åj så lik Elisabeth var Daniel på dette bildet! Samme uttrykket og "mohikaner-sveis" ;)

- Kariann