tirsdag 1. desember 2009

Daniel og søvn

Nå er det en stund siden jeg har skrevet om Daniel og søvn. Etter at han var syk tullet han lenge med både legging om kvelden og at han våknet ofte om natten. Jeg har lurt en stund på om jeg skulle sette inn noen tiltak for å prøve å få slutt på dette, men valgte å se det an.
Eller, det vil si at jeg valgte å se an om han sluttet å våkne så mye om natten. I forhold til legging, har jeg valgt å sette meg ned med en bok ved siden av sengen til Daniel. Dette har fungert kjempefint! Han spinner litt rundt i sengen i ca ti min før jeg legger han til rette igjen, da legger han seg stort sett raskt til å sove. Så får vi se hvor lenge jeg skal fortsette med dette før jeg prøver å trekke meg helt ut...
Nå ser det jammen ut til at nattesøvnen hans har begynt å gå seg til da, helt av seg selv (det er nesten så jeg ikke tør å si det høyt, så lat som om jeg hvisker det) :) De siste fem nettene har han ihvertfall vært oppe og spist to ganger, og sovnet igjen nesten med en gang etter spisingen. Vi satser på at han fortsetter sånn, så får vi se om vi ikke prøver å kutte ut et og et måltid når han etterhvert spiser litt mer vanlig mat på dagen. Hvis jeg ikke sier det alt for høyt, så kan det jo hende at vi er så heldig at han ordner det også selv!?
Under følger en "liten" bildeserie som jeg tok da han la seg for å sove i går kveld.

Hmm.. Her fant jeg noen fine tær


Kanskje jeg skal øve stemmen litt før jeg legger meg til å sove?


Søte tær som leker med sprinklene


Hmm.. Jeg legger meg litt denne veien og kikker på tærne mineEller nei, jeg snur meg heller rundt på magenHer hadde jeg jo god utsiktNei, her var det enda bedre utsikt!!Hmm.. Mamma ser vel ikke at jeg er trøtt?!

7 kommentarer:

Elin sa...

For en herlig bildeserie av søtingen! :)

Kan skjønne at det er mye som må prøves og utforskes før man har tid til å legge seg ned å sove ;)

Gøril sa...

Morsom bildeserie :)

Marie sa...

Det bildet av bare foettene er min favoritt! :)
Jeg tok med jentene bort til naboen igaar for aa levere feillevert post, og noen egg... Etter aa ha snakket litt sier nabokona : "Zara, vi hoerer deg naar du skal sove ja! Vi hoerer du graater! Du liker ikke aa legge deg, gjoer du?!"
Og jeg som er saa stolt av hvor flinke de er til aa legge seg!! Zara graater saa og si ALDRI naar det er leggetid! Grrr... Hun er saa frekk altsaa!! Jeg maatte skikkelig ta meg i det, for aa ikke si noe skarpt tilbake! Ting man gjoer for et godt naboforhold...
Zara ligger naa og sover, uten et knyst, som vanlig! :)
Klem fra Mariemor

Wenche sa...

Her gikk jeg også å tenkte at jeg begynte å bli lei av nattoppvåkningene hans, og at kanskje jeg skulle begynne å prøve å gjøre noe med det.
Men jaggu begynte han plutselig å sove natta rundt helt uten min innblanding! Så det kan skje.

Danielen din er nå uansett en skikkelig skjønn godgutt da. :-)

Mariann sa...

Det var instruktøren som tok bildet... moro, men tror ikke jeg gidder å kjøpe selv. Nå må det pakkes for harde livet, avreise i natt...puuuh.

Elisabeth sa...

Herlige bilder!!

Tone sa...

Veldig nydelig liten gutt du har Mona! Gleder meg til å se dere igjen!