onsdag 4. november 2009

Prosjekt mat

Ja, vi holder jo fortsatt på å introdusere mat her i gården. Det ser faktisk ut til at det har god effekt på nattesøvnen bare han spiser litt. De dagene han har tatt litt mer enn et par skjeer, har han bare vært oppe og spist en gang i løpet av natten.
På kvelden lager jeg i stand grøt av hirse og 50 ml morsmelk. Noen kvelder spiser han nesten alt, mens andre kvelder tar han bare noen skjeer. Den siste uka har vi også prøvd å få gitt et lite grønnsaksmåltid på dagtid. Her har vi vel hatt samme varierende resultat som med grøten. Men det går fremover ihvertfall. Vi får ikke like mange morsomme ansikter når maten skal smakes på lenger, og noen ganger virker han faktisk ivrig!


I dag kokte jeg brokkoli & potet og gulrot & potet. Jeg synes det kan være vanskelig å finne tid til "middags" måltidet, så jeg tenkte at det kanskje blir lettere hvis jeg har maten klar i fryseren. De to blandingene har jeg bare kjørt i stavmikseren og tilsatt litt av kokevannet og en liten teskje med olje.

Mmm...Så glad ble Daniel for brokkoli og potet, som stod på menyen i dag. Til å begynne med virket han kjempefornøyd, men etter å ha spist litt ble han sint og nektet å spise mere.


Til dessert fikk han pære i baby feederen. Han virket ikke veldig begeistret, det var ihvertfall like fint å spise på håndtaket.

9 kommentarer:

Gøril sa...

Vi har også begynt med grøt. Jeg har gitt henne en av Nesle sin som skal blandes med vann, og den liker hun godt. Hun er nesten opp i en porsjon allerede. Tror kanskje det gikk litt fort i svingene. Mammaen ble litt ivrig da det gikk så lett ned.
Også får hun en boks av Hipp sin fruktmos på formiddagen, det elsker hun.

Jeg må vel snart prøve med litt middagsmat jeg også. Hadde vært greit å kunne fullamme litt lengre synes jeg, det er jo så lettvindt.

Veldig fine bilder igjen, Daniel er smellsøt.

Siv Iren sa...

Vi har også begynt med grøt. Jeg er så lat, så jeg gidder ikke å pumpe, hun får en grøt fra hipp med smak av fersken og banan som blandes med vann. Så slenger jeg i en halv sviske/aprikos isbit. Får av 40 ml vann nå.

Prøver med litt frukt også, men hun er ikke så mottagelig.

Mariann sa...

Gosh, så flink du er. Mektig imponert :-) og Daniel er jo som vanlig til å spise opp. Ha en fin dag i snøen Mona :-)

Karianne sa...

Herlighet, blir så imponert jeg Mona. Hadde liksom ikke helt disse tankene om deg før du fikk Daniel hehe. Mulig jeg har gått glipp av noe. Syns jeg ser jeg står å lager hjemmelaget barnemat om noen måneder.....NOT

mona sa...

Hehe, det er godt at jeg kan imponere litt jeg og ;) Det er jo veldig enkelt da, så egentlig ikke imponerende i det hele tatt..

Mariann sa...

Nei, verden er jaggu ikke så stor :-) Vi skal på ferie med Mari-Ann og Thor Arne i desember!! Vi får jo ta en lunsj sammen på Kolbotn en dag med Karianne og twinsa også :-) det hadde vært veldig koselig.

Laila sa...

ÅÅ for ein nydeleg gut - så herlige smil!! Så flink du er å lage mat. Vi har akkurat begynt med graut og litt frukt, men er kanskje på tide å auke. Kan eg spørre kor du får kjøpr babyfeederen? Har leita etter det, ser så genialt ut.

Ei god helg på dokke!

mona sa...

Takk for det, Laila! Jeg kjøpte babyfeederen på en butikk som heter barnehuset. Jeg tror de har den på babyshob og barnas hus også. Eller så kan du kjøpe den på nett her http://www.riktigeleker.no/default.asp?page=143&product=1313&p1313_v=1
God helg!

Merete sa...

Ser bra fornøyd ut der! Gleder meg til vi skal begynne med innføring av mat også, det er gøy. Jeg laget masse når Hedvig var liten og kommer til å gjøre det denne gangen også. Men man må bare regne med litt grimaser, mye som ikke faller i smak til å begynne med.