torsdag 13. november 2014

Tre måneder


Hipp hurra for bittelillesøster, som er tre måneder gammel i dag!! Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor fort tiden går.. Fineste lillesøster som er rolig, blid og sosial. Hun elsker å snakke med folk, og smiler nesten alltid når noen gir henne øyekontakt. Hun elsker også å ligge under babygymmen, og kan kose seg lenge med å titte på og slå etter lekene. Hun har såvidt begynt å ta tak i lekene som henger fra babygymmen også. Det er nok på tide å finne frem noen rangler til henne, tenker jeg.


Såvidt jeg kan huske, så er hun vel sin storesøsters rake motsetning på den samme alderen. Haha, storesøster lagde nok mer baluba, og likte ikke å ligge for seg selv (eller å sove for den saks skyld). Storebror derimot, var nok mer som minstemor her. Jeg er spent på å se om hun blir mer lik storebror i oppførsel og lynne etterhvert som hun vokser til også.


Som jeg har nevnt tidligere, så sover hun fortsatt en god del på dagtid. Ihvertfall de fleste dager, hun har noen våkendager innimellom hvor hun sover mindre. Og så er hun mye våken på kvelden, og vil ofte ikke legge seg for natten før klokken har passert midnatt. I kveld trodde jeg at hun hadde sovnet for kvelden litt før kl 23. Men nå er hun visst våken igjen - foreløpig fornøyd med å ligge for seg selv. De siste nettene har hun vel sovet fra ca kl 01 til kl 05 eller 06. Så har hun sovnet igjen etter amming, og kan sove til et stykke utpå formiddagen. Da vekker jeg henne når vi drar i barnehagen med de eldste (jeg må kle på henne, og da våkner hun), og så sovner hun gjerne i bilen igjen. Så kan hun sove videre når vi kommer hjem eller på jobb eller hvor vi skal være den dagen.

I forhold til amming, så er jeg usikker på om vi har noe rutine på det eller ikke. Jeg gir henne bare når det virker som om hun vil ha. Noen ganger kan det gå mange timer imellom ammingene, mens andre ganger vil hun ha oftere. Det er mulig det er en rutine på det, uten at jeg har fått det med meg enda da. Jeg er nok ikke så flink til å følge med på klokka, og til å huske på når vi spiste sist.

Ellers så ligger hun gjerne litt på magen og titter på noen leker eller på seg selv i et lite speil. Men hun blir sliten etterhvert, så jeg pleier å måtte snu henne over på rygg igjen etter en liten stund. Hun liker også å sitte i vippestolen, og tar etter leken som er foran henne der.

Kort oppsummert, så kunne vi vel ikke bedt om en finere liten frøken!! Og storesøsknene er like forelsket som oss. De spør alltid hvor hun er, og gleder seg til å se henne etter barnehagen. De kjefter litt når hun tar føttene på bordet under middagen da, siden hun sitter i stokke newborn setet sitt. "Nei, Nora!! Det er ikke lov til å ha bena på bordet!!" Haha..

Nå kan vi vel ikke si at vi har en nesten nyfødt baby lenger, sukk.. 

1 kommentar:

nullfiresyvni sa...

Det går så altfor fort. Lillesøster er en helt annen type enn storebror. Men norn helt rolige barn kan jeg vel ikke påberope meg å ha fått ;)

(nå var det forresten vanskelig å komme inn på kommentardelen din. måtte høyreklikke og åpen i ny fane og da kommer kommentardelen som et slags pop-up vindu og ikke under selve innlegget...)