mandag 29. september 2014

Trebarnsmamma


Det er noen forskjeller på å bli mamma for tredje gang i forhold til da man fikk sin første.. Nå var jeg så heldig at jeg fikk en rolig baby første gang, så jeg husker egentlig bare den tiden der som en fantastisk fin tid. Jeg hadde få bekymringer, og følte at alt falt veldig naturlig. Men selv om jeg ikke føler meg mye tryggere som mamma denne gangen, sånn som jeg hører mange si, så er det noen vesentlige forskjeller ute og går:

  • Med førstemann var vi nok veldig opptatt av å gjøre alt etter boka. Det er selvsagt livsfarlig å gi de små "dårlige vaner", som alle snakker om. Nå tenker vi nok mer; jaja, det går seg til uansett. 
  • Med førstemann satt jeg i en stol hver andre time natten igjennom og ammet. Haha, det er uaktuelt denne gangen, for å si det sånn. Når dagen uansett starter kl 06, da må man bare suge til seg de minuttene med søvn som man kan få. Samsoving er fint det også, selv om man blir stiv i nakken av å ligge i samme stilling nesten hele natten. 
  • Med førstemann satt jeg gjerne med babyen på fanget og beundret han i timesvis. Jeg måtte passe på at han skulle lære seg til å ligge alene og leke litt også, og ikke bare dulles med hele dagen. Denne gangen hender det at jeg har dager hvor jeg føler at jeg ikke har snakket med babyen min i det hele tatt, hun har bare hengt med på lasset. 
  • Ja, jeg innrømmer det gjerne, jeg er ikke like nazi med håndspriten denne gangen. Hun har tross alt to storesøsken som kommer hjem med alle basillene fra barnehagen og dytter de opp i ansiktet hennes. 
  • Med førstemann begynte vi med tran på dagen hvor han ble fire uker, han ble badet ca tre dager i uken og det meste var på stell. Tredjemann har fått smake tran tre ganger, og har vel fått bade i badekaret ca like mange ganger. Haha, hun vaskes litt med klut hver kveld da, og så har hun fått et raskt bad i vasken innimellom, hvor hun bare såvidt får plass. 
  • Med førstemann var hadde jeg stort sett avtaler med diverse venninner hver eneste dag. Herlighet for et "bekymringsløst" og deilig liv!! Denne gangen er det så mye å holde orden i her hjemme, i tillegg til at de andre to må hentes og leveres i barnehagen, så jeg har funnet ut at jeg helst bør ha minst to dager i uken uten noen som helst planer. 
  • Når man bare hadde en baby, så ble man fortsatt invitert til en del sosiale ting. Og det var jo ingen sak å sende bort poden til besteforeldrene for en natt innimellom, sånn at man kunne være med på festelighetene. Ettersom det har kommet flere barn, så blir man også invitert på mindre og mindre festeligheter. Dessuten er det ikke bare bare å sette bort tre barn for en natt. Så man må nok bare innfinne seg med at det blir noen år med mindre av den slags. Akkurat det føler jeg at er veldig greit. Det har uansett gått så gradvis at man venner seg til det. Dessuten så er det andre ting som er viktigere akkurat nå, og det man har av overskudd ønsker man gjerne å bruke her hjemme. Tiden går uansett så fort, brått er barna store og man er friere til å dra mer ut på andre morsomheter igjen!
Hva synes du var den største forskjellen fra førstemann til du fikk flere barn?

PS: Jeg har forsøkt å endre litt på innstillingene på bloggen, sånn at alle skal få til å kommentere her inne. Prøv gjerne igjen om du er en av mange som har forsøkt tidligere, og som har måttet gi opp. 

4 kommentarer:

Mamma Marianne sa...

Hehe, kjenner meg igjen på mye her, selv om jeg bare har to små. Denne gangen tar jeg alt mye mer som det kommer, og er langt fra like nøye med alt som jeg syntes var kjempeviktig første gangen ;)

mamma Tonje sa...

Kjenner meg veldig igjen.. fikk tredje for drøye tre uker... ! Herlig lesing i bloggen din! :)

Lise Johnsen sa...

Så bra skrevet! Selv har jeg bare to,men kjenner meg igjen i mye!
Det beste for meg med å få nr 2,var at jeg følte meg mer avslappet til den lille. Så deilig:)

Anonym sa...

Kjære MammaMona
jeg er så hoppende glad for at du har bloggen din, sånn at vi familien her i nord får sett og fulgt med alle ungan. Gleder meg hver dag til å gå inn å se nye fotoscoop. I tillegg tar du teknisk gode bilder, og det er jo en ekstra bonus for oss fotointeresserte. Håper jeg får gitt de skjønne tanteungan mine en gooo klem snart. Her får dere i allefall en elektronisk klem fra tantesøstersvigerinneHilde