torsdag 16. mai 2013

15 mnd


Nå er det jo allerede nesten en uke siden, men lillemor har jo passert 15 mnd. Jeg vet det høres like teit ut hver gang, men hvor blir tiden av??? Før Ada passerte året pleide jeg å skrive litt om henne hver mnd. Det er så fint å ha det for ettertiden. Dette blir jo som en liten "babybok" for barna.


Ada er en aktiv frøken. Hun har vilje av stål, og er veldig tydelig på hva hun ønsker. Det har hun forsåvidt vært lenge, selv om hun ikke har snakket så mye. Hun sier fortsatt ikke så mye mer enn hva hun gjorde da hun var 10 mnd. Men det virker som om det kommer litt mere nytt nå. Hun lager ihvertfall lyd for hund, hest, katt, høne, sau og ku. Hunder er hun veldig opptatt av, og er kjempeivrig hver gang hun spotter en hund hvis vi er ute på tur. Ellers er vel nye ord siden sist baby, min, denne, den og der.
Hun er veldig glad i ost, egg, brød med leverpostei, spaghetti og kjøttsaus, hjemmelaget pizza, yoghurt, smoothie og frukt/bær. Ellers kastes det mye mat på gulvet, til mors og fars frustrasjon. Vi får se hvem som vinner kampen til slutt. Vi har ihvertfall ingen umiddelbare planer om å gi etter og bare servere det hun blir fornøyd med.


Noe av det morsomste hun vet er å hoppe på trampoline (noe hun har fått forbud imot etter siste armbrudd. Men hun får lov til å løpe litt rundt der alene innimellom), å sitte på trehjulsykkelen mens mamma sparker avgårde som om det var en sparkesykkel, når storebror dytter fart mens hun sitter i huska og når noen kiler henne.
Hun elsker bøker, og går stadig rundt med en bok i hånda. Er vi et sted hvor det er flere mennesker, så går hun rundt til alle på tur og rad, sånn at alle må lese for henne. Så dytter hun fingeren vår rundt i boka, ettersom hva hun vil høre mer om.
Hun kommer ofte ut her på den gamle røde bilen til storebror, med brannmannhjelmen på hodet. Ingen tvil om at hun tar etter storebror. Og så har hun dilla på prompeputa til storebror. Hun kommer stadig ut med den i hendene, setter seg på den gang på gang mens hun ler høyt.

Hun har fortsatt ikke fått noen jeksler eller hjørnetenner, men jeg er ganske sikker på at det er på vei. Hun har ihvertfall tullet mye om nettene i det siste, så det er tydelig at det er et eller annet som plager henne. Vi krysser fingrene for at de kommer igjennom snart. Jeg husker det tok tid med storebror også når jekslene og hjørnetennene var på vei, så vi får nok bare smøre oss med tålmodighet.

Lillesøster er veldig sosial av seg, og er veldig trygg på nye mennesker. Jeg er sikker på at barnehagestart i august kommer til å gå som en lek. Fine lille jenta vår!!

Nå skal jeg finne frem flagg og alt som trengs til i morgen tidlig. God 17 mai til dere alle!!

1 kommentar:

Vilde sa...

Fine kusine Ada! Koselig innlegg:) Ha en fin 17 mai, hilsen Vilde og Birk!