tirsdag 25. september 2012

Når barna får bestemme


Jeg har vært veldig fornøyd med at storebror fortsatt stort sett lar meg bestemme hva han skal ha på seg av klær. Det hender at han protesterer, men hvis jeg har lagt frem et antrekk, så er det stort sett greit. Med yttertøy er det litt verre, siden det ligger flere ting fremme. Da må jeg helst gjemme ting bort hvis det er noe jeg absolutt ikke vil at han skal ha på seg, så slipper jeg å ta den kampen.

Her om dagen var vi innom noen butikker. Jeg tittet raskt innom Cubus, for å se etter noen småting til lillesøster. Da vi var på vei ut av butikken dro storebror forsiktig tak i meg og ville ha med med tilbake inn i butikken. Han tok meg med til hylla med strømpebukser og sokker, og pekte forsiktig på strømpebuksa og sokkene på bildet. Han var selvfølgelig så søt at mammahjertet smeltet helt, og ikke kunne si nei. Og jeg skal si det var en lykkelig gutt som gikk ut av butikken igjen, med nye sokker og strømpebukse i posen. Han har noen boksere i samme serien fra før, og de er også populære.

Jeg må innrømme at jeg IKKE synes at disse klærne er spesielt fine. Og jeg vil helst ikke at gutten min skal gå kledd i klær med biler fra topp til tå. Men når det kommer til undertøy, så tenker jeg at det ikke er så nøye, så der kan vi jo skeie ut med stygge print og skrikende farger :S
Jaja, det går vel ikke så mange år før man ikke har noe man skulle sagt i forhold til hva de har på seg lengre. Og jeg mistenker at det skjer tidligere med jentene enn med guttene...

8 kommentarer:

Siv Iren sa...

Da tror jeg du har rett i dine mistanker :) Mali bryr seg heldigvis ikke så mye enda, men kan bli veldig glad for en Pippitruse eller lignende. Er jo litt morsomt at de har egne meninger også. Det jeg ikke er like begeistret for derimot er de større jentene som for tiden kun gidder å leke med de med tynne strømpebukser, singlet og ballerinaskjørt. DA kjenner jeg at jeg blir en smule provosert!

Marthe sa...

Her i huset er det også populært med gutteklær i den kategorien. Tenker bare at så lenge jeg får han til å ta på ullundertrøye under t- skjortene er det greit, og på sommeren får han bestemme selv sokker. Det er nok av måneder med ullsokker her nordpå. Ungene går i en utebarnehage så da blir uansett ulltøy og uteklær det viktigste fokuset. Heldigvis får jeg bestemme fortsatt over bursdagsklær! Ha en fin dag!

Siv Karin sa...

Hei, har ei jente på 3 år og 4 mnd, og har ikke bestemt klær på over et år (dvs innimellom slipper jeg til, men stort sett har hun STERKE meninger). Har også ei jente på 7 mnd, stort sett bestemmer jeg hva hun har på , men kan hende storesøster har sterke meninger der og.

mammaKine sa...

Haha, så herlig! Da kan man jo ikke si nei :p Enig med deg at biler printet ikke er det fineste. Vi får velge klær så lenge vi får lov. Hehe.. Ha en fin dag, klem!

Hegeslilleboble sa...

Hehe, kjenner det igjen! Guttene mine er også veldig glad i alt med biler på, jeg er vel heller liiiite begeistret. Menmen, av og til blir man jo revet med av at de små synes noe er sååååå kult:).

Pia sa...

Ha ha, de har nok ofte en annen stil enn oss:)

mona sa...

Hihi, storebror her bryr seg heldigvis ikke med hva lillesøster har på seg. Skjønner at det er noe annet med de jentene, ja!

2små sa...

Jeg kan ikke fordra disse print greiene... Men min svigemor kjøper ikke noe annet det som er Cars på :( Og jeg mistenker det er mest for å provosere meg!!
Men min lille god gutt blir jo så glad og nekter å gå med annet...