torsdag 3. mai 2012

Tobarnsmor


Mange lurer på hvordan det er å være tobarnsmor sammenlignet med å ha ett barn. Dette var jeg veldig spent på selv også. Foreløpig vil jeg si at det er ganske stor forskjell. Nå synes jeg at dagene går i ett, selv om jeg egentlig ikke gjør så mye.
Morgenen begynner som regel mellom kl 06 og 07 en gang. Jeg pleier å slumre litt om morgenen etter at storebror har stått opp, mens han får se på barnetv. Så står jeg opp, steller lillesøster og leser litt nyheter på nettet mens lillesøster får sin frokost. Etterhvert prøver jeg å lure meg i dusjen - for hvis lille får med seg at jeg dusjer, så vil han også dusje. Så spiser lille og jeg frokost sammen (han får gjerne en banan eller noe annet enkelt når han står opp). Og frokosten tar tid her i huset, lille liker tydeligvis å nyte maten, og setter pris på å skravle litt imens vi spiser. Etter frokost kler vi på oss, og tusler til barnehagen.
Og innen jeg har kommet meg hjem fra barnehagen igjen, er klokken allerede 11.

Jeg prøver å ikke ha for mange dager i uken hvor jeg har avtaler. Jeg kjenner at jeg trenger noen dager i uken hvor jeg bare er hjemme - både for å få slappet av og for å gjøre husarbeid. Så når jeg kommer fra barnehagen drar jeg enten på noen avtaler jeg har gjort, eller så gjør jeg husarbeid. Og de dagene jeg er hjemme prøver jeg også å få til en liten lur. Man går jo helt i tåka dagen lang som småbarnsmor, siden man har kronisk stor søvnmangel.

Og så vips, er klokken fire og det er på tide å hente storebror i barnehagen igjen. Hvis jeg må på butikken, så gjør jeg det før jeg henter storebror. Og hvis jeg er veldig fornuftig, så lager jeg også middagen halvveis klar før han hentes. Men det er virkelig ikke hver dag jeg klarer å ha middagen klar til pappaen i huset også kommer hjem.

Siden vi ikke spiser middag før i halv seks - seks tiden, så går tiden veldig fort frem til lille skal legge seg kl 19.30. Etter at han er i seng, må pappaen som oftest sette seg for å jobbe litt. Så da prøver jeg å få ryddet det verste rotet her, og så steller jeg lillesøster. Men hun har fortsatt mye av våkentiden sin på kveldene, så hun legger seg oftest ikke før i 23-24 tiden.

Og sånn går no dagan... Hektisk, slitsomt og veldig koselig :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hva jobber far i huset med?

Guro sa...

Ja, det er rimelig svett å ha to barn kontra ett, det er helt sikkert. Eller, noen synes sikkert at det går som en lek, men slik jeg er skrudd sammen synes jeg at det er utrolig slitsomt. Noe praktisk som skal gjøres hele tiden. MEN: jeg tror at når den minste blir så stor at han/hun går selv, prater osv så blir det mye lettere. Da slipper man å være så redd for at storebroren skal være for hardhendt osv Og så kan de jo ha mye glede av hverandre/underholde hverandre. Såhhh, jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til lillebroren i huset her blir litt større - har store forventninger til at livet blir litt lettere da. Og så gjelder det å kose seg med de fine små øyeblikkene midt i strevet, for det er jo mange av de også. Og når jeg blir altfor sliten, pleier jeg å tenke på sånne dyreprogrammer hvor man ser at løvemoren er bare helt utslitt og bare velter seg ned på bakken og lar ungene holde på - det tar jeg som et tegn på at det ER slitsomt å ha barn. For alle, ikke bare meg. Veldig slitsomt og veldig koselig og meningsfullt på samme tid. For jeg ville jo ikke ha vært de søte små for uten!!!

mona sa...

Guro: haha, den løvemoren skal jeg prøve å tenke på når jeg er ekstra sliten ;) Godt å høre at det ikke bare er jeg som blir utslitt av å ha to barn. Men det her helt klart verdt det, ja!!

Anonym: Pappaen jobber i Oslo, så pga. pendlingen reiser han tidlig og kommer hjem sent. Dette halvåret her har han også noen ekstra skriveprosjekter, så det har dessverre vært alt for mye jobbing på han denne perioden.

Anonym sa...

Men med hva jobber han? Yrke

mona sa...

Han jobber med tv-produksjoner