onsdag 30. mai 2012

Ny Mamma


Jeg kom tilfeldigvis over en side som heter "Ny Mamma" her om dagen. Det er en Wordpressblogg som i stede for å blogge selv henter inn fire blogger, og publiserer alle innleggene fra disse bloggene, med etiketter og alt, så snart de er publisert på de opprinnelige bloggene. En av bloggene som ruller og går på denne siden er min egen. Siden har ingen informasjon ellers, og heller ingen kontaktinfo.

Hva skal man tenke om dette da? Jeg er jo fullt klar over at innholdet i bloggen min ligger fullt tilgjengelig for alle der ute, men jeg synes allikevel at det var noe frekt å publisere bloggen min i sin helhet på en sånn side - uten å spørre på forhånd. Hva ville du tenkt om det var din blogg som ble publisert på en sånn side?

Siden kan du forøvrig finne her, om du er nysgjerrig.

13 kommentarer:

Gøril sa...

Oj, det hadde jeg ikke likt.
Er det lov, da?

mona sa...

Jeg tenker det samme som deg.. Er nok ikke lov, nei!

★ Heidi ★ sa...

Dette syns jeg var litt paa kanten...
Nett-etikk, hvor ble den av?
Bare stjele andres blogginnlegg og legge ut her?
Hva med aa linke i steden?

Hmm, merkelig opplegg dette...
Jeg hadde ikke likt det.

Marianne sa...

Jøsses, utrolig snålt! Hva er poenget liksom?
Kan ikke tenke meg at det er helt lov, ikke hadde jeg likt det selv heller!
Merkelige greier.

Elin sa...

What?!?
Nei dette hadde jeg ikke syntes var greit!
En ting er hva man selv ønsker å publisere på sin egen blogg, men når andre lager blogg av din blogg blir det noe helt annet...
Jeg ville nok ha prøvd å gjort noe med det. For jeg stiller spørsmål ved lovligheten jeg også...

Regni sa...

Veldig snålt og ikke greit synes jeg. Det ser ikke ut som om det er så lett å finne eieren til bloggen heller, men jeg ville nok gravd litt for å finne ut hvem som står bak og hva hensikten er. Lykke til!

Reidun sa...

Det synes jeg høres veldig suspekt ut. Hvis du ikke klarer å få kontakt med den som har laget bloggen, ville jeg tatt kontakt med Wordpress. De kan sikkert få slettet hele bloggen.

Størstepia sa...

Merkelig...
Jeg ville også tatt kontakt med wordpress, og prøvd å finne ut hvem som har gjort dette. Evt tatt kontakt med de andre som også blir publisert på bloggen...
Høres ikke helt lovlig ut nei!!
Klem fra Kjersti

mona sa...

Høres ut som de fleste tenker som meg, ja! Jeg har tatt kontakt med to av de andre som også har bloggene sine der, men jeg tror ikke de syntes det var like frekt som det jeg synes. Jeg går ut ifra at noen har laget en sånn blogg i håp om å tjene penger på reklame etterhvert!? Det som er håpløst er at Wordpress fraskriver seg ansvar for sånne ting, og kan ikke være til hjelp. De kan kun kontaktes for sikkerhetsproblemer, og skriver konkret at de sletter alle henvendelser av annen art, f.eks. henvendelser om å få lagt ned sider pga. lovbrudd. Og siden det ikke er noe informasjon på siden, er det jo også håpløst å få tak i den som har laget nettsiden. Aner ikke om det er noen andre instanser man kan ta kontakt med, eller om eneste løsning er å anmelde det?

Guro sa...

Ja, dette var frekt!
Det er noe som heter "slettmeg.no" eller noe i den dur. Kanskje de kan hjelpe deg videre?
Håper det ordner seg!!

Janet sa...

Fy søren, så frekt. Jeg hadde ikke likt det i det hele tatt. Og det ser ut som det går automatisk når innleggene deres publiseres og ingen filtrering, for nå ligger jo dette innlegget der også. (Hihi)
Håper det blir ordnet, det ER ikke lov!

Styx sa...

Oj! Er ikke dette lovbrudd da? Sjekk åndsverksloven! Dette var sykt!

Silja A sa...

Det er utrolig frekt gjort. I tillegg har de merket siden sin med all copyright reserved Nymamma!! det er rett og slett råfrekt. De har sikkert planer om å gjøre business på å samle mange mammablogger og selge masse annonser. Du må få merket bloggen din med copyright