onsdag 2. mai 2012

3 år


I dag har vi feiret verdens fineste treåring. Vi begynte dagen med pakker i sengen, frokost ute i solen og is til dessert etter frokost (ja, det er ikke hverdagskost med en mor som er streng med sukkeret ;)). Så ble han feiret i barnehagen, og der hadde han visst fått både krone og popkorn.
Til middag ønsket han helst potet, men da han ble spurt om han ville ha noe mer enn potet, ble svaret pølse. Så da ble det pølsemiddag. Etter middag kom mormor og morfar over en tur på kake. Men da var visst lille matlei, og ville verken ha kake eller is - han ville bare leke med gavene sine. Jaja, det gleder selvfølgelig et mammahjerte som ikke er så glad i for mye sukker at han av og til kan si "nei takk" til sånne ting.

Lille er en morsom liten kar. Han er litt sjenert i starten når han treffer nye folk, men det går som regel ikke alt for lang tid før han mykner opp. Han elsker å bade, å leke brannmann og å "tulle i senga" sammen med pappa. Å "tulle i senga" er når gutta leker i senga til mamma og pappa. Det innebærer i disse dager ofte å "kjøre på butikken for å handle diverse varer", "å kjøre til badeland" eller å gjemme seg for løven som kommer for å ta dem.
Ellers er han veldig glad i å pusle puslespill, å tegne, å perle eller å lage ting. Han har blitt en reser på sparkesykkelen, og begynner å få god fart på trehjulsykkelen også nå

Lille er veldig glad i lillesøster, og hun er som oftest den første han spør etter. Hvis han ikke kan se henne lurer han fælt på hvor hun er, og han vil ofte bort for å kose med henne. I dag lurte han på hvor kortet til lillesøster var da han tittet på sine egne bursdagskort. Samtidig så er han fortsatt litt vel hardhent med henne til tider, og han vil gjerne sitte nesten oppå henne når hun ammes.

Språket hans er veldig bra nå, men det kommer fortsatt noen feil her og der. På en del ord kutter han bort dobbelkonsonanter, og sier f.eks. "hvem har strika den til meg?" isteden for strikket. En del lange ord blir også uttalt litt feil, sånn som byggende Bob, isteden for byggmester Bob.

Til kvelden vil lille av og til at vi synger for han, mens andre kvelder vil han at vi skal lese. Når vi synger vil han alltid at vi skal bruke sangboka. Jeg har prøvd meg på å ta et par raske sanger uten bok innimellom, men da er han streng på at boka må ned fra hylla. Og det nytter ikke å ha boka lukket, man må bla opp på en side og titte ned i boka. Etterpå vil han ha sangboka i sengen selv, og så sitter han der og blar og synger sang etter sang før han legger seg for å sove. Og utrolig nok så kommer han så og si aldri ut av rommet, eller roper oss inn igjen når han først har lagt seg.

Ja, det ble en lang avhandling. Jeg synes det er så morsomt å ha sånne ting skrevet ned til senere, så derfor passer jeg på å skrive litt om hvordan barna er innimellom. Man glemmer jo så fort :)

8 kommentarer:

Pia sa...

Gratulerer med en flott treåring!

★ Heidi ★ sa...

En veldig koselig liten avhandling det der:) Stort gratulerer med dagen til Daniel og til deg som har vaert mamma i 3 aar i dag:)

Gøril sa...

Gratulerer så mye med fineste Daniel. Moro å bli litt bedre kjent med han gjennom dine ord! :)

mammaKine sa...

Hurra hurra. Grattis til tre åringen!!! :-)

Størstepia sa...

Gratulerer så mye til en herlig 3 åring!
Hørtes ut som han hadde en flott dag!

Ja, her er også storebror sånn at han ikke spiser så mye godteri. Og det er jo HELT greit for meg:-) Deilig at de kan la være å spise alt det sukkeret hele tiden! Da er det heller ikke vits for meg å være så streng på godis og søtsaker heller, for han spiser det jo så skjelden..

Håper dere får en super torsdag!
Klem fra størstepia

Regni sa...

Hipp hurra for Daniel sin dag i går! Høres ut som om han hadde en flott dag, og så er det veldig koselig å lese en liten "statusrapport" om hvordan han er akkurat nå. :-) Ha en flott uke videre!

Frulykkelig sa...

Så fin en 3 åring, gratuler så mye til gutten!

Wenche sa...

Hipp hurra for den vesle sjarmøren, som har blitt stor gutt idag!!
Gratulerer med dagen!