fredag 30. september 2011

Helg


Titter bare innom for å ønske alle en god helg! Vi har ingen store planer for helgen. Jeg håper bare at det deilige været holder seg, så skal vi kose oss litt ute her.

Syntes jeg måtte dele dette morsomme bildet som jeg tok av Daniel tidligere i dag også, hihi :)

Velkommen


Jeg er så fornøyd med at vi har fått malt ytterdøra og ordnet litt ved inngangspartiet. Ja, eller rettere sagt; Daniel sin morfar har malt ytterdøra. Hurra for fine naboer, sier jeg ;) Han har også skrubbet trappa vår og hjulpet til med å bytte lås og dørhåndtak.
Men jeg har selv kjøpt inn lykt, lyng, ny dørmatte og byttet ringeklokke altså, hihi..


Her er det eneste før-bildet jeg kunne finne. Bildet ble tatt den dagen vi tok over huset.

Daniel er forresten frisk og fin igjen i dag, så nå har jeg vært og levert han i barnehagen. Selv har jeg fri i dag, og ingen planer. Jeg får se om bekkenet orker å gjøre noe i hagen, så kan jeg nyte det deilige været samtidig :)

torsdag 29. september 2011

Buzzador og rene klær


For en god stund siden meldte jeg meg inn i det som heter Buzzador. For de som ikke har hørt om det, så går det ut på at man får prøve ut diverse produkter, og så snakker man med vennene sine om det man har prøvd, til slutt må man levere en liten rapport om hva man synes om produktet (det er veldig fort gjort). Man får ofte også med ekstraprøver, sånn at man kan dele ut små prøver til vennene sine. Og hva er vel bedre enn å prøve ut nye ting helt gratis???

I sommer fikk jeg prøve ut omega3 kapsler av krill (fra Norkrill), mens denne gangen er det Vanish som står på plakaten. Jeg har fått en hel eske med alle mulige Vanishprodukter som skal prøves ut. Det er jo som å komme til himmelen for en småbarnsmor som tar klesvasken dypt alvorlig!! Enhver småbarnsmor trenger å ha Vanish på vaskerommet sitt, spør du meg. Derfor er jeg ekstra fornøyd med å ha fått blitt med på denne kampanjen :)

Hvis det er flere som er interessert i å melde seg som buzzador, så er det bare å gå inn her og registrere seg. Og man trenger ikke å ha blogg for å være med, bare så det er sagt. Jeg har selv valgt å ikke binde meg til å blogge om kampanjene jeg blir med på - jeg vil heller blogge om det hvis jeg synes det er noe som er verdt å dele ;)

onsdag 28. september 2011

Feberkramper - igjen


De som har fulgt oss en stund vet at vi slet med mye sykdom i fjor høst/vinter. Daniel har også vært en del plaget med feberkramper, noe som alltid er like ekkelt. Vi hadde et bittelite håp om at han kanskje hadde vokst av seg dette nå, siden de færreste får feberkramper etter at de er tre år. Men siden familiemedlemmer på pappaen til Daniel sin side har hatt feberkramper til godt opp i skolealder, er vi forberedt på at Daniel også kan komme til å slite med det en stund.

I går fikk vi ihvertfall vite at han ikke har vokst det av seg enda, siden han fikk et nytt anfall. Etter anfallet sov han på sofaen her i tre timer før han våknet opp og tittet forvirret rundt seg, stakkars. Han hadde også tydelig vondt i halsen, og klarte ikke å spise noe nesten i hele går. I dag virker han heldigvis å være i bedre form igjen, og spiste godt til frokost - så da slapp vi forhåpentligvis unna noe legebesøk denne gangen.

For de som har lyst til å lese mer om feberkramper, så har jeg skrevet litt mer om det her og her. Siden dette er noe alle små barn kan få, anbefaler jeg de som ikke vet noe om det å ta en titt. De fleste foreldre opplever dette forferdelig skummelt og traumatisk, så det kan være lurt å være forberedt i tilfelle man skulle være så uheldig å komme borti det..

tirsdag 27. september 2011

Teppe til en liten frøken


Gjett om jeg er stolt?? Jepp, jeg har heklet ferdig teppet til lillesøster - jeg trenger bare å dampe det litt ser jeg ;) Det er igrunn ulikt meg å lage noe som er såpass fargerikt, men jeg synes det ble veldig fint!
Teppet er heklet i dale babyull, så det er mykt og godt.

Nå titter jeg etter oppskrifter til hentesett - som jeg har tenkt til å bestille hos mormor. Jeg tror jeg vil ha en helt hvit (eller offwhite) jakke og bukse, så kan vi heller ha lue, sokker og votter med lyselilla detaljer. Jeg er nemlig veldig glad i hvitt og lilla :)

I bakgrunnen på bildet kan dere skimte en liten kar som er plassert foran tvèn. Jeg dro meg opp tidlig i dag (var utrolig trøtt), dusjet og ordnet meg som jeg pleier, og gikk inn og vekte lille for å få han i barnehagen før jeg skulle på jobb. Da vi kommer inn på badet kjenner jeg at han er så varm - æsj, jeg har vekt en febervarm gutt fra sin dypeste søvn. Gjett om jeg følte det bittert at jeg ikke var inne og kjente på han før jeg ordnet meg og vekte han!? Jeg sa jo til og med til Erling i går at han kanskje ikke var helt i form, siden han ikke spiste noe til middag. Men det hadde jeg selvfølgelig glemt i dag..
Jaja, da var det bare å ringe jobben og sende mld til barnehagen om at vi må være hjemme i dag. Heldigvis så virker han å være i ganske god form til tross for feberen, så jeg satser på at det er noe kortvarig.

mandag 26. september 2011

Valgets kval


Det har lenge vært på høy tid at jeg kjøper meg en ny telefon. Den jeg har nå fikk jeg før Daniel ble født, og den kan ikke sies å være helt god. Det er alltid tull med ladingen på den - selv om jeg har hatt den på reperasjon flere ganger. Den vil bare lade på pcèn, og ikke på hvilken som helst pc heller. Dessuten viser den innimellom at den er fulladet, og plutselig så er telefonen helt svart allikevel. Jeg klarte jo til og med å forsove meg siste dagen i gamlejobben, siden telefonen plutselig hadde slått seg av i løpet av natten. Jeg er selvfølgelig livredd for at det samme skal skje igjen nå som jeg er i ny jobb...

Så er jo det store spørsmålet: hva skal jeg kjøpe??? Jeg sliter alltid med å bestemme meg for sånne ting - til min kjæres irritasjon. Dessuten er jeg litt gjerrig av meg, så jeg vil jo helst ikke bruke noe penger på ting heller. Jeg bruker jo ikke telefonen til så mye annet enn å ringe, sende sms og mms og til å sjekke mail ol. Så da trenger jeg jo egentlig ikke noen fancy telefon heller!?

Men så ser jeg jo at de fleste vennene mine har iphone, og de ELSKER den! Det virker jo som om de som først har skaffet seg en iphone ikke skjønner hvordan man kan leve uten.


Min kjære har en sony ericsson xperia mini, og er veldig fornøyd med den. Jeg har snakket med flere andre som også har vært veldig fornøyd med denne telefonen, derfor lurer jeg veldig på å kjøpe den. Den er heller ikke så dyr, noe som passer lommeboka mi veldig godt.

Men så har du denne da... Det finnes jo ikke grenser for hva man kan gjøre med en iphone. Dessuten har flere av teleselskapene ganske ok dealer, hvor man binder seg med et abonnement i et år og får den "billig". Det blir jo som å kjøpe den på avbetaling, men det er allikevel ikke dyrere til slutt enn om man skulle kjøpt den uten et abonnement.

Eller kanskje jeg bare skal klare meg med den jeg har i et år til? Fordelen er jo at Daniel kan leke så mye han vil med den uten at jeg trenger å bekymre meg for at han skal ødelegge den ;)

søndag 25. september 2011

Halvveis


Tenk at jeg er halvveis i svangerskapet allerede!! Ihvertfall i følge menstermin - ifølge ny termin som ble satt ved ultralyd er det fortsatt et par dager igjen til jeg når 20 uker. Tiden går så utrolig fort...

Formen har igrunn vært overraskende bra etter at jeg begynte i ny jobb. Jeg er mye plaget med hodepine, men det var jeg i andre trimester med Daniel også. Det som er nytt denne gangen er at jeg også er en del plaget med bekkenet. Merkelig nok spesielt når jeg har fri. Etter å ha vasket huset her om dagen klarte jeg knapt å gå, så nå har jeg funnet ut at det er på tide å skaffe vaskehjelp. Husarbeid er tydeligvis noe av det verste man kan gjøre med bekkenplager.

Jeg fikk henvisning til fysio da jeg var hos legen sist. Men der er det to måneders ventetid (jepp, TO mnd), så jeg venter fortsatt på å få time. Er det kanskje noen som vet hvilke øvelser som er bra å gjøre for å forebygge?? Jeg håper jo på å jobbe fullt så lenge som mulig, så jeg vil gjerne gjøre det jeg kan for å forebygge.

Ellers så vokser jo magen jevnt og trutt - og det gjør også resten av kroppen. Foreløpig er jeg vel på ca 6 kg +. Forrige gang la jeg på meg omtrent 20 kg. Jeg håper at jeg kan gå opp litt mindre denne gangen, så man slipper å føle seg så tung på slutten. Jeg legger så fort på meg i ansiktet også, så jeg så jo helt oppblåst ut etterhvert.. Men jeg vet jeg jo at det går ganske fort av igjen når man ammer, så det er jo ikke akkurat verdens undergang. Sist tok det vel ca tre mnd før jeg nesten var tilbake på startvekt.
Det viktigste er jo uansett at man spiser sunn og variert mat, og at man er litt i bevegelse.

Jeg har ikke orket å komme i gang med noe trening etter at jeg ble gravid da. Men etter at den verste kvalmen forsvant har jeg ihvertfall prøvd å gå litt turer noen kvelder i uka. Det er forhåpentligvis bedre enn ingen ting.

Jeg er spent på om den neste delen av svangerskapet går like fort som det har gjort hittil. Jeg har vel mine mistanker om at dagen hvor vi sitter der som tobarnsforeldre kommer til å komme veldig fort!

lørdag 24. september 2011

Husmora


Jeg har jo mange ganger snakket om at jeg skulle vært en husmor på 60-tallet. Jeg er sikker på at jeg hadde kost meg glugg med å pusle hjemme og skravle med nabokjærringene. Det eneste jeg gjerne skulle unngått, var selvfølgelig matlagingen.
Men nå er jeg igrunn glad for at jeg lever i dagens samfunn, og at husmorjobben ikke føles som noen plikt. Jeg skulle gjerne gått hjemme mens barna var små nå også, men med stort hus og nok av lån så må nok det bli i et annet liv. Heldigvis har jeg ihvertfall nok en mammaperm å se frem til - og hvis vi får økonomien til å gå opp, så tar jeg muligens litt forlenget permisjon uten lønn denne gangen også.

Jeg nevnte jo at jeg hadde besøk av en journalist og en fotograf her for litt siden. I dag kan dere lese mer om dagens husmødre i aftenposten. Her er direkte link til avsnittet om meg.

Bildet stjal jeg fra forsiden av avisen ;) På det andre bildet kan dere skimte en av de nydelige og høyst midlertidige stolene vi har stående i stuen for tiden. Hihi, jeg hadde håpet at de ikke skulle synes på bildene..

fredag 23. september 2011

Freddan


Endelig var det fredag igjen, og arbeidsfri helg for mor. Nå ser det jo endelig ut til at vi skal få litt oppholdsvær også, så da kan vi forhåpentligvis få klippet litt gress, vasket bilen og andre forefallende ting som er vanskelig å få gjort når det regner ute.

Helgen har vi innledet med koselig besøk av min tante, Randi, hennes kjære og Daniel sin mormor og morfar. Nå står min kjære og lager en liten kveldsomelett. Så spørs det nok om det ikke blir tidlig kvelden etter en hektisk arbeidsuke.

Ønsker alle en god helg!

torsdag 22. september 2011

Ut på tur - lille


I dag var det barnas tur til å gå på tur i skogen. Siden jeg jobber kveldsvakt i dag, ble lille levert akkurat når de var på vei ut døra for å gå tur. Så da ventet jeg like godt, og tuslet sammen dem oppover veien igjen. De går jo inn i skogen like bortenfor huset vårt :)

Nå skal jeg avgårde for å nyte en deilig ansiktsbehandling - jeg var nemlig så heldig å få et gavekort på et spasenter fra de gamle kollegaene mine. Det skal bli så godt!!!

Ønsker alle en fin dag!

onsdag 21. september 2011

Ut på tur


I dag har vi vært på et noe annerledes foreldremøte. Barnehagen hadde nemlig invitert alle foreldrene på grillmat og hygge i skogen her. Barna pleier nemlig ofte å gå på tur i skogen, og nå ville de ta med foreldrene til samme sted som barna pleier å være. Kjempekoselig og morsomt tiltak!!


Jeg synes det er utrolig bra at Daniel får muligheten til å leke i skogen sammen med de andre barna fra barnehagen. Hva er vel bedre enn lek ute i friluft blandt masse spennende trær, steiner og alt annet moro man kan finne i skogen!?. Han kommer nok til å ha mange gode minner derfra når han blir større :)

tirsdag 20. september 2011

Litt om lille


Da var det på tide med en liten oppdatering på lille igjen. Det er så fint å skrive sånne oppdateringer, for da er det så lett å gå tilbake i ettertid hvis man lurer på når han begynte med det ene eller det andre.

Han er virkelig i en morsom alder nå (to år og fire mnd). Nå snakker han så godt at man får et større innblikk i hva han tenker på, og ser en større del av personligheten hans. Snakkingen skjøt veldig fart i sommer, og etter sommeren snakket han både i lange setninger og sier de aller fleste ord. Han kopierer mye av det vi sier, og hvis han hører et nytt ord, så sier han det gjerne selv like etterpå. Så det gjelder å passe munnen sin ;) Han kopierer også voksne formuleringer, noe som ofte han høres morsomt ut når det kommer fra en liten munn. Hver gang det regner, så sier han f.eks. "det regner fælt!".

Heldigvis er han over den verste "hvem er det sin?", "mamma sin", "pappa sin" osv perioden. Mor syntes nemlig at det kunne bli litt vel mye fordeling av alt som finnes rundt om i huset her. Dessuten visste han jo åpenbart svaret allikevel ;) Han er faktisk utrolig på å vite hvem som eier alt mulig. Her om dagen hang det en ukjent genser på Daniel sin plass i barnehagen. Men før jeg fikk sjekket hvilket navn som stod inni genseren, så hadde Daniel fortalt meg hvem det var sin - og jammen stemte det ikke. Han husker også hvem han har fått forskjellige gaver av. Som f.eks. skoene han fikk av tante Silja i vår en gang, t-skjorta han fikk av tante Aina og onkel Stig i sommer og puslespillet han fikk av bestemor.

Han er en kløpper på puslespill, og pusler lett store puslespill som er for 3+. Vi må nok kjøpe inn noen flere puslespill her etterhvert, sånn at han får noe å bryne seg på. De han har nå pusler han på 1,2,3.

Han elsker å "tulle i senga", som innebærer å leke i senga til mamma og pappa med mamma eller pappa. Da skal man gjerne sitte under dyna og late som om det kommer forskjellige dyr utenfor. Og så er det veldig gøy hvis "hånda" kommer for å ta han.

Han er en liten tv-slave, og kunne lett sett på tv i flere timer. I sommer, da mor var dårlig og Daniel gikk hjemme sammen med mamma, ble det dessverre alt for mye tv-titting. Nå prøver vi å begrense det til litt "Shaun the sheep" hvis vi har god tid om morgenen og ellers bare barne-tv.

Han elsker å høre på musikk. Hver kveld synger vi noen nattasanger for han, og da skulle han nok gjerne hatt en times show om han fikk velge selv. Mor setter grensa på maks fire sanger, mens far ofte kjører enda lengre show. Jeg trenger vel ikke å nevne hvem som er førstevalget for å få med seg som sanger? Han liker også å høre på musikk på cd-spilleren, og sitter ofte alene inne på lekerommet sitt og hører på musikk.

Han er opptatt av de fleste kjøretøy, og leker gjerne med biler, lastebiler og gravemaskiner. Konstruksjonslek er også en favoritt, og han bygger de høyeste tårn. I barnehagen er det visstnok sandkassa og sklia som er favorittene. Her om dagen lekte han i sandkasse da jeg kom for å hente han. Han koste seg med å ødelegge alle de fine sandkakene som de store jentene hadde laget...

Han er veldig glad i det meste av mat, og knasker i seg både blomkål, brokkoli og hva det måtte være av grønnsaker. Det beste han vet er nok pappas hjemmelagde pizza (det er mammas favoritt også, så mor er lykkelig hver gang han ber om pizza og far ikke klarer å si nei). Ellers er pasta også en slager, og egg - gjerne bare kokt egg som han kan sitte og spise alene.
Han er fortsatt såpass lite vant til søt mat at han gjerne spiser grøt uten sukker på, og yoghut naturell er helt supert. Han er til og med kjempefornøyd hvis han får firekornsblanding med yoghurt naturell - mmmm.. Mor er selvfølgelig lykkelig for det, og nyter det så lenge det varer. Jeg får så god samvittighet når jeg vet at han spiser sunn mat - og tilsvarende dårlig samvittighet og vondt i magen når han har spist så mye kake at han ikke orker kveldsmat (det er heldigvis ikke ofte).

Det er heldigvis ikke alt for mye trass på den lille karen (foreløpig ihvertfall, bank i bordet!), men han har absolutt egne meninger om ting. Og det er ikke alltid det skal så mye til før hele verden raser sammen. Av en eller annen grunn er han ofte vanskelig å få til matbordet når vi skal spise. Men når han først har kommet på plass og begynner å spise, så spiser han masse og er veldig blid og fornøyd.

Han har også blitt så stor at han skjønner at han av og til kan dra noen løgner. Som f.eks. da mor spurte om det hadde kommet noe i bleia her for en stund siden. "Nei" svarer lille. Mor titter i bleia og spør hva det er som ligger nedi der. "Is" svarer den lille..

mandag 19. september 2011

Sigma Elektro


Vi har fått en del erfaringer med diverse håndtverkere siden vi tok over huset her i sommer. Og vi har etterhvert skjønt at håndtverkere lever sitt eget liv, og at man ikke alltid kan stole på at ting blir gjort som planlagt eller til planlagt tid. Nå har vi til syvende og sist vært rimelig fornøyd med de fleste av håndtverkerne vi har hatt med å gjøre, men jeg har litt lyst til å fremheve en av de. For når man er ekstra fornøyd med noen, så synes jeg at de fortjener å få positiv omtale!
Så om du bor i Oslo eller Akershus, så kan jeg anbefale Sigma Elektro på det varmeste. Hos oss kom de ihvertfall alltid når de skulle, og fikk gjort alt de skulle gjøre uten noe ekstra styr. Nå er ikke jeg noen ekspert på elektro akkurat, men etter hva jeg kunne se var det ihvertfall flinke og hyggelige gutter som jobbet der - og prisen var det heller ikke noe å si på. Helt tipp topp altså!
Og dette er ikke et sponset innlegg, bare så det er dagt - hihi..

Edit: Her er link til hjemmesiden deres, om noen skulle trenge elektriker

søndag 18. september 2011

Farlig eller ikke farlig??


Man får ofte mange velmenende råd fra alle rundt seg når man har barn. Mange av rådene er gode, mens noen av rådene er det rett og slett ikke hold i.. Jeg synes det er morsomt å google litt på nettet hvis det er ting folk sier som jeg er usikker på om det er hold i, det er jo interessant å se om det er noe i det eller ikke!! Eller hva synes dere andre mødre?

Her er noen av rådene jeg har fått, som jeg kan avkrefte at stemmer (og jeg håper ikke at noen føler seg truffet og vonbråten nå, de fleste av disse tingene har jeg hørt fra flere hold!):

Det er farlig å sitte for nærme tvèn: Daniel liker å sitte nærme tvèn når han ser på noe. Dette er ikke skadelig for synet - men man skal være obs på at det kan være et tegn på at barnet allerede har dårlig syn.

Man kan få ørebetennelse av å gå uten lue: Nei, man får ikke ørebetennelse av å gå uten lue! Ørebetennelse kommer som oftest innenifra, ved at bakterier eller virus kommer opp fra halsen. Men hvis man allerede har ørebetennelse, så kan man få mer smerter av å bli kald på ørene.

Det er farlig å bade etter at man har spist: Nei, det er det visst heller ikke. Men det kan være lurt å vente litt hvis man har forspist seg.

Det er farlig å gå ut i kulden med vått hår: Nope, det er ikke farlig. Og ikke blir man forkjølet av det heller. Jeg kan altså fortsette med det jeg allerede har gjort i 15 år..

Man blir forkjølet av å være kald: Nei, man må smittes av virus eller bakterier for å bli forkjølet. Men hvis man allerede er smittet, så kan man muligens lettere bli syk når man blir kald eller hvis kroppen utsettes for store temperatursvingninger. Grunnen til at man oftere blir syk om vinteren er visstnok fordi man er mye mer innendørs på denne tiden av året, og da smitter forkjølelsen også lettere.

Det er farlig med trekk: Nei, det er ikke farlig med trekk. Men som nevnt over, så kan man muligens utløse en forkjølelse man har blitt smittet med hvis man blir kald eller utsettes for mye temperatursvingninger.

Man får mark i magen av å spise snø: Det er visst liten sannsynlighet for å få mark i magen av å spise snø, men snøen er ikke nødvendigvis ren - så det er kanskje greit å ikke spise for mye av den uansett..

Man kan bli lam av å sitte på bakken før tæla har gått: Hehehe, dette fikk min kjære høre da han var liten. Jeg vet ikke om de voksne trodde på det, eller om det bare var noe de sa for å skremme barna!? Jeg lo ihvertfall godt da han fortalte det. Jeg har ikke googlet dette, så om noen har bevis for at det stemmer tar jeg gjerne selvkritikk, men jeg mener altså at dette selvfølgelig ikke stemmer!

Jeg har googlet en del av disse tingene for lenge siden, og orker ikke å finne frem alle kildene. Men et raskt søk nå, viste ihvertfall at bl.a. disse kildene bygger opp under det jeg har skrevet - om noen fortsatt er i tvil ;)

http://www.dinside.no/827815/vaatt-haar-i-kulda-er-det-farlig

http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/livsstil/du-blir-ikke-syk-av-a-ga-uten-lue-34113.html

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.1317665

http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/article596060.ece

lørdag 17. september 2011

Til en liten frøken

Da er første kjøpet til frøkna unnagjort. Jeg måtte kjøpe noen småting til Daniel her om dagen, og kom over denne ullbodyen i str 50. Den var på salg, så da syntes jeg at den måtte bli med. Det er jo ikke så mange ganger man får brukt en ullbody i str 50, så da er det greit at den ikke er alt for dyr ;) Jeg synes den så så utrolig liten ut, så jeg begynte nesten å lure på om jeg husket feil og at str 50 var til premature. Det er utrolig hvor fort man glemmer at de har vært så små!!

fredag 16. september 2011

Høst


Ja, nå er det ikke lenger tvil; høsten er her! I dag var det iskaldt da vi gikk til barnehagen, det er nok ikke lenge før nattefrosten kommer..
Dagens prosjekt har derfor gått ut på å rydde bort sommerklær og ta frem vinterklærne. Ja, Daniel sine vinterklær har vi allerede funnet frem, men mine egne har ligget godt nedpakket i boden i kjelleren.


Disse klesoppbevaringsboksene fra ikea er rett og slett geniale. Hvis man har vanlige garderobeskap, så passer de akkurat oppå. Her har vi skap som går helt opp til taket, men vi har heldigvis masse plass i kjellerboden. Her ligger nå alt av sommertøy, og alt av klær som jeg ikke kommer til å passe inn i med det første. Jeg blir alltid så fornøyd når klesskapet er ryddig og fint, og så er det alltid stas å finne frem klær man egentlig hadde glemt at man hadde.

Ps: Det øverste bildet tok jeg av Daniel da vi var på tur ved akerselva i fjor høst.

Ønsker alle en fin dag, enten dere har nydelig høstvær som oss eller ikke!!

torsdag 15. september 2011

Hjemmestrikk

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i hjemmestrikk. Og så er jeg så heldig at Daniel har en mormor som gjerne strikker på bestilling :) Denne gangen bestilte jeg en hjemmestrikket jakke til lille. Oppskriften fant jeg på drops design, hvor de har masse fine (og gratis) oppskrifter.
Jakken er litt stor foreløpig. Men det er jo bare fint - så passer den hele vinteren!
Bildet tok jeg på vei til barnehagen i dag. Daniel løp nesten hele veien dit, og syntes det var veldig gøy når mamma løp i forveien for å få knipset noen bilder ;)

tirsdag 13. september 2011

Ultralyd

Da er jeg vel hjemme igjen etter en kjempefin ultralyd. Vi var så heldig at det var en lege på opplæring der i dag, og siden hun kom litt sent inn så fikk vi tre hele runder med undersøkelser av den lille. En med jordmoren først, en hvor legen fikk se på og en hvor legen selv fikk prøve seg. Jeg ble liggende såpass lenge på rygg at jeg faktisk trodde jeg skulle besvime der en stund, det svartnet for øynene og stjerner kom flyvende inn fra siden. Men etter et par heftige magedrag gikk det heldigvis over. Jeg kunne jo selvfølgelig ikke si noe til legen og jordmoren, da hadde de vel gitt seg ;)

Den lille ser altså helt frisk og rask ut, og det ser ut til at det vi så mellom bena forrige gang stemte. Eller rettere sagt, det vi ikke så mellom bena ;) Vi skal altså få en liten lillesøster. Hurra!!

Ps: Jeg vet at noen ikke synes noe om at man legger ut ultralydbilder på nettet, men jeg kan ikke helt se hva som er så galt med det. Så derfor deler jeg et lite bilde av frøkna. Det er altså litt av overkroppen og hodet i profil vi ser. Hun var så søt der hun lå, en stund med begge armene foldet under det ene kinnet..

mandag 12. september 2011

Svangerskapet


Det er utrolig hvor fort svangerskapet går denne gangen! I morgen er det allerede klart for ordinær ultralyd - noe vi selvfølgelig er veldig spent på. Det er ihvertfall ingen tvil om at det er noe som lever inni magen, for innimellom er det rene tivoliet der inne. Jeg tror jeg kjente liv veldig tidlig denne gangen, allerede i uke 13 kjente jeg noe (på omtrent samme sted hver gang) som jeg lurer på om var babyen. Og på dagen 17 uker, kjente jeg for første gang sparkene også på utsiden av magen.

Jeg synes det er veldig annerledes å være andregangsgravid enn hva det var første gangen. Med Daniel glemte jeg vel aldri en eneste folatpille, og jeg leste det meste jeg kom over på nettet om svangerskap og fødsel. Selv om jeg heller ikke da følte noe spesielt med morsfølelse før etter at han var født, så følte jeg ihvertfall på en spenning og en stor glede over det som skjedde inni magen. Denne gangen er det liksom som om spenningen og gleden lar vente på seg. Jeg vet ikke om det er vanlig med barn nr to, eller om det er mest fordi jeg har vært så veldig dårlig denne gangen!?

Jeg synes selvfølgelig det er fint at Daniel skal få en liten søster eller bror, men det er ikke noe jeg reflekterer så mye over i hverdagen. Med Daniel husker jeg at jeg våknet nesten hver morgen og tenkte "shit, jeg er jo gravid!!". Nå registrerer jeg mest bare at magen (og resten av kroppen) vokser, og synes det er morsomt når jeg kjenner mye spark.

Det blir spennende å se om det også blir annerledes etter fødselen denne gangen - men da tror jeg isåfall at det blir på motsatt måte. Med Daniel fikk jeg ingen umiddelbar morsfølelse - det var mer bare sånn "oi, der fikk jeg en liten klump på brystet. Så gøy!". Denne gangen tror jeg at morsfølelsen vil komme raskere og at det kan bli vanskelig å holde gledestårene tilbake. Nå vet man jo hvor ufattelig glad man blir i barna sine!

Er det flere som har hatt de samme tankene rundt svangerskapet andre gangen?

Dere får krysse fingrene for at ultralyden vår går fint i morgen, og at den lille er frisk og utvikler seg fint :)

Edit: Jeg skulle jo selvfølgelig skrevet at det er Christian Frisell som tok det fine bildet da jeg var gravid med Daniel.

søndag 11. september 2011

Valg 2011I dag tar vi turen inn til hovedstaden for å stemme. Siden jeg ikke klarte å få ut fingeren og forhåndsstemme, må vi inn til Oslo for å stemme der (vi var folkeregistrert i Oslo 1 juni i år). Jeg hadde egentlig tenkt til å stemme etter jobb på fredag, men var så dum at jeg ikke sjekket åpningstidene før den samme dagen, og da viste det seg jo at de allerde hadde stengt når jeg sluttet på jobb..

Jeg regner med at alle andre også bruker stemmeretten sin!

lørdag 10. september 2011

To karer og en liten frøken


I dag var Daniel så heldig at han fikk besøk av to kjekke karer og en liten nydelig liten frøken. Gutta er fra den gamle barselgruppa til Daniel. Vi hadde en fantastisk fin barseltid sammen, så da er det gøy å holde kontakten i etterkant også - selv om det ikke er så lett når alle er tilbake i jobb og flere flytter ut av byen.


Mammaen til Sverre nyter jo permisjonslivet igjen, med fineste lille Ingeborg. Men denne gangen med en helt ny barselgruppe.

For litt siden snakket jeg med en nybakt mamma her hvor vi bor nå. Jeg spurte om hun hadde fått en koselig barselgruppe, og da fortalte hun at det ikke hadde blitt noen barselgruppe for dem. Helsestasjonen hadde prøvd å samle en gruppe, men det var ingen som var interessert.. Jeg håper ikke at det er et vanlig fenomen på bygda?! Jeg har jo gledet meg til koselige turer og skravling over en kopp kaffe sammen med en ny barselgruppe i min neste permisjonstid også! Jeg har jo nok av venninner fra før som har/eller venter barn, så det er ikke det at jeg ikke har folk jeg kan treffe. Men det er jo koselig å bli kjent med en ny gjeng som bor på samme sted som oss, og som har barn som er akkurat like gamle.

Hvilke erfaringer har dere andre mødre med barselgrupper?

torsdag 8. september 2011

Lully og barnerom


Jeg var så heldig at jeg vant tredjeplassen i foreldremanualen sin sommerfotokonkurranse. Og en av de fine premiene derfra var et bilde fra lully.no. Hun har utrolig mange kule bilder til barnerommet, så det var ikke så lett å velge. Jeg endte til slutt med å velge bildet av en hval, og nå henger bildet fint over sengen til lille :)


Og siden jeg først skulle ta bilde av hvalen som hang på veggen der inne, tenkte jeg at jeg kunne knipse noen flere bilder samtidig. Som jeg har nevnt tidligere, så er det ikke så optimalt å ta interiørbilder med 50 mm objektivet jeg har på kameraet mitt, så dere får nøye dere med detaljbilder..


Et lite nattbord må man selvfølgelig ha. Dette kjøpte pappaen til Daniel før jeg skulle komme på besøk til han første gang. Han syntes han måtte shine opp leiligheten litt ;) Jeg synes nattbordet er veldig kult, så det har fått en fin plass på rommet til Daniel nå. Inni natttbordet ligger det noen leker, som det hender at han finner frem om morgenen når han våkner. Oppå står det litt vann, i tilfelle han er tørst om natten/morgenen.


En liten kommode, og en stol som mor og far sitter på når vi synger nattasanger. Daniel er nemlig ikke så interessert i å lese bøker om kvelden lenger, nå vil han ha sangstund. Og helst sangstund med pappa, for da vet han at han får lengre show enn hva han får med mamma.


Bøkene står fint plassert i tallerkenhylla over kommoden.
Dette er forresten et rent soverom, siden vi er så heldige å ha eget lekerom. Jeg synes det er supert å kunne ha et eget rom som er forbeholdt soving. Så får vi se når nestemann kommer om de deler soverom en stund, eller om Daniel får flytte bort på lekerommet.


Dette ble visst et veldig dårlig bilde, men dere ser jo hva det er allikevel. Jeg har ikke funnet noen gardiner som jeg har lyst på til rommet enda, så foreløpig henger bare vimpelrekken som jeg sydde en gang i tiden over rullgardinet.

Og hvis noen lurer på hvilken farge det er på veggene, så er det en farge som heter fjell. Da vi kjøpte den trodde vi at den var mer blå, men da den kom på veggen så den mer lilla ut. Men jeg har hørt at lilla skal være bra for søvn, så da er vi igrunn fornøyd med fargen allikevel.

tirsdag 6. september 2011

Håndarbeid


Nå er det lenge siden jeg har hatt tid og ork til noe håndarbeid. Men nå som formen har kommet seg igjen, har jeg prøvd å sette i gang med noen småprosjekter. I helgen gjorde jeg ferdig dette pannebåndet til fetter Kornelius. Han var ikke akkurat overentusiastisk over gaven fra tante, men jeg fikk han ihvertfall til å ta det på seg for bildet sin del, hihi.. Så får tiden vise om han synes det er fint nok til at han kan bruke det.

Jeg har også startet med et lite teppe til babyen. Så får vi se om indikasjonen på kjønn som vi fikk i uke 12 stemmer. Hvis ikke har jeg et halvt teppe som må gis bort til noen andre ;) Jeg begynte på et teppe da jeg var gravid med Daniel også, men det ble aldri fullført. Jeg pleier å si at han får få det til konfirmasjonen, og da som et lite putetrekk eller noe sånn..
Det teppet jeg hekler nå går mye fortere å hekle, så jeg håper ihvertfall at jeg skal ha tålmodighet til å få det ferdig. Nå har jeg jo nevnt det her også, så da må jeg vel bare få det ferdig!

mandag 5. september 2011

Nok kjærlighet?


Da jeg gikk gravid med Daniel, leste jeg det meste jeg kom over om graviditet, fødsel og småbarnstid. Jeg husker godt at jeg kom over en diskusjon på et nettforum, hvor flere mødre som ventet barn nr to uttrykte at de var redd for at de ikke skulle bli like glad i barn nr to, som de var i sin førstefødte. Jeg husker jeg tenke at det var da en idiotisk tanke, det er klart at man blir like glad i alle barna sine!

Men jeg må bare innrømme at når man først sitter der med ett barn selv, et barn som man elsker over alt på jord, så lurer man veldig på om det virkelig er mulig å bli like glad i en til.. Jeg vet jo at alle sier at man blir det, men det er bare så umulig å forestille seg. Hva hvis nestemann får kolikk og skriker konstant de første mnd, og så fortsetter med å være skrikete og lite blid når den blir større. Man må jo tenke at "jeg skulle ønske du var mer lik broren din" da!?

Noe av det jeg liker så godt med Daniel er jo personligheten hans. Senest i dag fikk jeg tilbakemelding fra barnehagen, som sa at han var et veldig positivt bidrag i gruppa. De syntes at han så og si alltid er blid og fornøyd, og så er han flink til å sysselsette seg selv. Man blir jo så stolt og glad når man får skryt for barna sine. Hva hvis nestemann får en sånn slitsom personlighet, sånn at alle egentlig bare synes at han/hun er irriterende.. Og hva hvis barnet får de dårligste genene fra både mor og far, sånn at han/hun blir mindre pen. Klarer jeg isåfall å se det som mor, at mitt andre barn ikke har vært like heldig med genene som sin bror!?

Jaja, jeg vet at mange mener at dette er overfladiske tanker, som man egentlig ikke skal snakke så høyt om. Det viktigste er jo tross alt at barnet er friskt, og det er selvfølgelig også det vi er mest opptatt av. Men det må da være flere enn meg som tenker på sånne ting!? Man ønsker jo at barna skal få et best mulig liv, og det er jo ikke til å stikke under en stol at livet er lettere å leve for de som stort sett er i godt humør og som fungerer godt sosialt.

Ps: Bildet ble tatt av Christian Frisell da Daniel var 8 uker gammel.

søndag 4. september 2011

Inka


Fetter Kornelius er så heldig at han har en kanin, som hetet Inka. Men siden Kornelius bor i en leilighet i Oslo, så pleier Inka å være på sommerferie hos Daniel sin mormor og morfar. Der har Inka et hjemmesnekret bur, hvor hun har både inne- og uteplass.


Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med denne løsningen. Da har vi jo i prinsippet et dyr om sommeren selv, og så slipper vi alt arbeidet som følger med ;) Daniel har vært hos Inka nesten hver dag i hele sommer, og servert både salat, gulrot, blomkål og brokkoli. Det er ihvertfall ikke tvil om at Daniel har stor omsorg for dyr..


Derfor er det jo litt trist at fetter Kornelius i dag hentet Inka hjem fra sommerbeitet. Nå må Daniel nøye seg med å hilse på Inka når vi er på besøk hos Kornelius i Oslo.
Jaja, vinteren går jo fort, så plutselig er våren og Inka tilbake på plass ;)


Hva med dere, har dere kjæledyr selv? Eller synes dere som oss, at det beste er å låne andres dyr?

Ps: Legg merke til bilde nr to. Det er første gang jeg har bedt Daniel om å smile til kameraet, og der kan dere se resultatet av det. Hihi...

lørdag 3. september 2011

Konstruksjonslek


Daniel er veldig glad i konstruksjonslek. Han kan sitte lenge og bygge høye tårn og små hus, ta de fra hverandre igjen, og bygge alt opp på nytt. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det er deilig når barna kan være flinke og leke med seg selv ;)

Er det noen som har sett disse "byggeklossene" her før?? Disse fant jeg nemlig i en eske med gamle leker fra jeg selv var barn, men jeg kan ikke huske å ha sett de siden den gangen jeg selv brukte disse. Man får kanskje ikke kjøpt sånne lenger? Veldig rart egentlig, for de er veldig fine. Og Daniel synes ihvertfall at de er supre å leke med..

fredag 2. september 2011

Helg og gode naboer

Plutselig var det helg igjen jo :)

Jeg er like fornøyd etter nok en dag på den nye arbeidsplassen, og dessuten så begynner formen min virkelig å bli bra nå. Nå føler jeg meg jo halvveis normal igjen, og det er så utrolig godt. Det var jo igrunn perfekt timing i forhold til den nye jobben også, så nå er det bare å krysse fingrene for at det varer!

I helgen har vi ikke så mange planer. Det blir nok mest å slappe av, og se om vi får gjort litt forefallende i huset her. Vi holder enda på og pusser opp yttergang/lilledo, samt at vi skal legge nytt gulv i gangen utenfor soverommene. Dessuten er vi ikke helt ferdig å beise ute enda, selv om vi kom et godt hakk videre i dag. Da jeg kom hjem fra jobb stod nemlig Daniel sin morfar og beiset garasjen. Er vi ikke heldige som har verdens snilleste naboer!!?

Ønsker alle en finfin helg!

torsdag 1. september 2011

Ny jobb


Jeg er så fornøyd etter min første arbeidsdag i den nye jobben!!! Førsteinntrykket var ihvertfall at det var kjempekoselige kollegaer og søte pasienter. Tiden gikk så utrolig fort, og plutselig var arbeidsdagen slutt. Det må jo love bra!

Arbeidsgiveren min tok også den "gode nyheten" om min voksende mage veldig godt i mot. Mens jeg selv følte at jeg var helt skjelven og på gråten når jeg skulle fortelle det, var ikke hun annet enn positiv. Hun bare gratulerte og sa at det er jo sånn livet er. Hun lurte dessuten på om jeg trodde at jeg trenger eller kommer til å trenge noe tilrettelegging i jobben. Det skulle vi isåfall få ordnet. Ikke noe å grue seg til i det hele tatt altså ;)

Så nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen. Jeg er overbevist om at jeg kommer til å trives ihvertfall! Jeg har såvidt jobbet i hjemmesykepleien mens jeg studerte, og syntes det var en veldig koselig jobb da ihvertfall. Og nå som vi har fått en ny samhandlingsreform får man også mer kompliserte og spennende arbeidsoppgaver, siden sykere mennesker skal få lov til å være hjemme. Så det er ikke bare støttestrømper og medisiner jobben består i - selv om det blir en del av det også..